Wat is werkkapitaalfinanciering?

Werkkapitaal is het kapitaal dat u als ondernemer nodig heeft om aan uw dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Verplichtingen als het betalen van leveranciers, het uitkeren van salarissen, het aanvullen van voorraden, het verrichten van onderhoud, etc. Bedrijven die onvoldoende werkkapitaal hebben, krijgen problemen met hun dagelijkse uitgaven, kunnen bijvoorbeeld hun rekeningen niet meer betalen. Dus, om met succes te kunnen blijven ondernemen, heeft u continu voldoende financiële armslag nodig. De oplossing? Werkkapitaalfinanciering.

 

Werkkapitaalfinanciering is een vorm van bedrijfskrediet op basis van activa zoals vorderingen op debiteuren en voorraden. Het is een flexibele financieringsvorm waarmee u maximale liquiditeiten kunt vrijmaken op basis van uw actuele omzet ten behoeve van uw financieringsbehoefte. Dit in tegenstelling tot kredietvormen waarbij de nadruk vooral ligt op uw historische bedrijfsprestaties.

Heeft u zelf geen mogelijkheid om uw werkkapitaal te vergroten? Dan kan werkkapitaalfinanciering de uitkomst bieden. Uw werkkapitaal kan op verschillende manieren gefinancierd worden. De meest populaire en snelstgroeiende manier is factoring.

De voordelen van factoring

Wanneer u voor factoring kiest, heeft u de volgende voordelen:

Factoring is vaak een stuk sneller geregeld dan een traditionele financieringsvorm bij uw bank. U bespaart dus enorm veel tijd.

Factoring is een hele flexibele vorm van werkkapitaalfinanciering en geeft u de mogelijkheid de faciliteit te laten meegroeien met uw bedrijf.

Factoringmaatschappijen kijken naar uw debiteurenportfolio en de kredietwaardigheid daarvan. De grootte van de factoringfaciliteit is afhankelijk van de grootte en kwaliteit van uw debiteurenportefeuille.

U kunt factuurbetalingen al vaak binnen één werkdag ontvangen van uw factoringpartner.

Professioneel en effectief debiteurenbeheer kan ook door de factoringmaatschappij worden overgenomen. Non-resource factoring: het risico ligt bij de factoringmaatschappij wanneer facturen niet worden betaald.

Vraag direct meerdere offertes aan

Bent u ook overtuigd van deze vorm van werkkapitaalfinanciering? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend een offerte aan bij factoring-offerte.be. Binnen één werkdag ontvangt u van ons meerdere offertes van de beste factoringmaatschappijen van België.