Wat is factoring?

Met factoring hoeft u niet langer op de betalingen van uw facturen te wachten waardoor uw beschikbare werkkapitaalpositie onmiddellijk verbeterd. Een factoringmaatschappij kan u óf een kredietfaciliteit bieden óf ze zorgt voor een directe bevoorschotting op uw factuur welke u direct meer ademruimte geeft om door te groeien.

Factoring is de meest flexibele vorm van werkkapitaalfinanciering en bestaat uit drie onderdelen:

>  Voorfinanciering. Een factormaatschappij verschaft u na uitsturen van de factuur direct een financiële buffer waardoor u ruimte krijgt in u werkkapitaalpositie.

>  Debiteurenbeheer: Uw (volledige) debiteurenportefeuille of een geselecteerd aantal klantendossiers worden uitbesteed zodat u zich kunt focussen op waar u goed in bent: ondernemen!

>  Afdekking kredietrisico: Het risico van wanbetaling en faillissement bij uw debiteur wordt ingeperkt en uw bedrijfvoering weerbaarder is.

 

Soorten

Er zijn twee soorten welke we kunnen onderscheiden:

>  Traditionele factoring

Bij traditionele factoring krijgt u kredietfaciliteit op basis van uw uitstaande debiteurenposten. De meeste traditionele factoringmaatschappijen bieden een rentedragende faciliteit, welke gebruikt kan worden om te factoren. Ook vraagt men een percentage van de factuurwaarde voor het voorfinancieren van de facturen. Deze dienst is vaak van toepassing op het gehele debiteurenportefeuille waarbij de tarieven vaak lager zijn dan bij full service factoring het geval is, hoewel de contracttermijnen in een dergelijke verbintenis ook vaak langer zijn.

>  Full Service factoring

Bij full service (of American style) factoring krijgt u geen kredietfaciliteit, maar is de voorfinanciering gebaseerd op de uitstaande facturen welke uw wenst te factoren. Afhankelijk van de gekozen aanbieder wordt een deel of het gehele factuurbedrag bevoorschot waarna het afgesproken tarief hiervan afgetrokken wordt. Vaak zijn uw facturen  binnen één werkdag overgemaakt op uw bedrijfsrekening. Het tarief wat de aanbieder rekent varieert en is ondermeer afhankelijk van uw omzetvolume, de branche waarin u actief bent en het betalingsgedrag van uw debiteuren.

Bent u op zoek naar zekerheid dan is deze variant een flexibelere variant welke u meer zekerheden biedt. De keerzijde is dat de kosten vaak wat hoger liggen dan bij de klassieke vorm. In ruil voor dit hogere tarief neemt de factoringmaatschappij het debiteurenbeheer over en dekt de kredietrisico’s af.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Wilt u uw werkkapitaal op een flexibele manier uitbreiden of bent u benieuwd naar de mogelijkheden die factoring u biedt? Vul ons offerte formulier in en ontvang vervolgens meerdere offertes welke u direct kunt vergelijken. Op basis van uw aangeleverde bedrijfsgegevens zorgen wij ervoor dat u binnen enkele werkdagen meerdere offertes ontvangt. Deze offertes zijn uitsluitend van door ons vooraf gekwalificeerde factoringmaatschappijen welke u een scherp voorstel doen tegen de beste voorwaarden. Dit is dé manier om snel en gemakkelijk de verschillende aanbieders van Nederland te vergelijken.

De website factoring-offerte.nl is een initiatief van Offerte Partner BV uit Oosterhout.