Waarom factoring?

Factoring is sterk in opkomst bij kleine en middelgrote ondernemingen. Ook is factoring zeer geschikt voor startende ondernemingen. Het is tegenwoordig niet eenvoudig om traditioneel krediet te krijgen van een bank. Indien de bank toch bereid is om uw onderneming een financiering te geven, is de ruimte vaak zeer beperkt óf zijn de voorwaarden niet gunstig. Dat is dus de reden dat factoring steeds populairder wordt.

De redenen om voor factoring te kiezen

Waarom is deze vorm van werkkapitaalfinanciering groeiend? Waarom factoring zo populair begint te raken?

Cashflow
Cashflow is de geldstroom die in en uit uw onderneming vloeit doordat facturen worden geïnd en worden betaald. Toch lopen ondernemers jaarlijks enorme bedragen mis, omdat facturen niet of te laat worden betaald.

Betalingstermijn
Ook lange betalingstermijnen liggen ten grondslag aan de nodige faillissementen. Uit onderzoek blijkt dat een ondernemer gemiddeld 43 dagen moet wachten tot uitbetaling van zijn geleverde diensten/producten.

Factuur opvolging
U bent druk met het bouwen aan uw bedrijf, maar moet ondertussen ook de nodige aandacht geven aan vervallen debiteurenvorderingen. Wat dit betekent? Veel telefoontjes plegen en dus veel van uw kostbare tijd. Tijd die u beter ergens anders aan kunt besteden.

Met wie doe ik zaken?
U wilt graag op een verantwoorde manier groeien én de toekomst van uw bedrijf veilig stellen. Bij non-recourse factoring krijgt u een goed beeld van de kredietwaardigheid van uw (nieuwe) klant. Indien de factoringmaatschappij de klant wil factoren bent u beschermd tegen debiteurenrisico’s, zoals faillissement van uw klant. Zo kiest u zelf de juiste klanten om zaken mee te doen. Wel zo rustgevend!

Bankkrediet
Tegenwoordig stellen banken hele hoge eisen voordat zij een krediet verstrekken. Vaak is een bankkrediet voor (startende) ondernemers niet eens mogelijk of gewoonweg niet interessant.

Herkent u één of meerdere van bovenstaande situaties? Dan is factoring ook iets voor uw onderneming. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die factoring u biedt? Vraag dan een meteen meerdere offertes aan. Onze partners leggen u graag de voordelen uit, voor elke klantspecifieke situatie.

Neem de proef op de som

Neem de proef op de som en vraag direct gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Op basis van uw bedrijfsprofiel zorgen wij van Factoring Offerte ervoor dat u binnen enkele werkdagen meerdere offertes ontvangt. Offertes van gekwalificeerde factoringmaatschappijen tegen de beste voorwaarden.