ONDERNEMERS LIQUIDITEIT VERBETEREN

Liquiditeit in uw onderneming is het van groot belang voor de continuïteit van uw onderneming. Het verbeteren van liquiditeit kan eenvoudig worden gerealiseerd door uw debiteuren sneller te laten betalen. Ook factoring kan hier een bijdrage aan leveren. Doordat u uw vordering verkoopt of laat voorfinancieren door een factor zorgt dit voor een onmiddellijke instroom van liquiditeit in uw onderneming. Daarnaast helpt de factor u bij het voeren van een professioneel debiteurenbeheer. Met de juiste focus en ervaring zal ook dit een positieve effect geven op uw cash positie. Ook het debiteurenbeheer speelt hierbij een belangrijke rol. Want debiteuren die een factuur te laat of zelfs helemaal niet betalen, brengen uw liquiditeitspositie in gevaar.

LIQUIDITEIT OPTIMALISEREN

Goed liquiditeitsbeheer houdt uw onderneming financieel gezond. Daarom zijn ondernemers voortdurend op zoek naar effectieve manieren, om hun cashflow en liquiditeit te verbeteren. U weet exact wanneer de factuurbetaling wordt gedaan. Hierdoor kunt u uw onderneming volledig sturen op cashflow. Op deze manier kunt u nog effectiever uw liquiditeit uitbreiden, het werkkapitaal beter beheersen en uw solvabiliteitspositie optimaliseren.

OPVOLGING FACTUREN

Omdat een factor vaak ook de opvolging van facturen overneemt heeft u meer tijd om te ondernemen. Een factor heeft een team van professionals welke de betalingstermijn van vorderingen kan verkorten en uw liquiditeit verbeterd. Bovendien beschikt u direct over werkkapitaal en zorgt factoring dus voor meer financiële middelen om vrijer te kunnen ondernemen.

KREDIETRISICOBEHEER

De debiteuren die vanwege een (dreigend) faillissement hun rekening niet (kunnen) betalen brengen uw liquiditeitspositie direct schade toe. Ook hier voorziet factoring in. De factor biedt vaak de mogelijkheid om deze kredietrisico’s af te dekken welke dergelijke onmiddellijke liquiditeitsproblemen helpt te voorkomen. Mocht er onverhoopt een klant failliet gaan, dan bent u verzekerd dat schade ten gevolge van dit faillissement u niet kwetsbaar maken. Hierdoor kunt u met factoring naast liquiditeit verbeteren ook onverwachte tegenvallers als gevolg van niet te innen facturen voorkomen.

CASHFLOW VERBETEREN

Factoring is een eenvoudig proces waarbij een onderneming haar klant factureert voor de geleverde producten of diensten. Een kopie van de factuur wordt naar de factoringmaatschappij van het bedrijf gestuurd, die de vordering namens hen int. De factor betaalt de onderneming vervolgens een voorschot van het totale factuurbedrag. Het resterende bedrag wordt vrijgegeven zodra de klant de factuur volledig heeft betaald aan de factor.

Factoring stelt bedrijven in staat zich te richten op het succesvol maken van hun bedrijf door hun factor het werk achter de betalingen te laten doen. Door de betaling te ontvangen binnen één a twee werkdagen nadat de factuur is verstuurd, verminderen bedrijven hun liquiditeitstekorten en vermijden ze de stress van het opvolgen van late betalingen, zodat de eigenaars de belangrijke taak om hun bedrijf te laten groeien kunnen uitvoeren met voldoende geld in kas.

FACTORING VERGELIJKEN

Wilt u weten welke positieve effecten het verkopen van facturen kan hebben en hoe u snel de liquiditeit van uw onderneming kunt verbeteren? Vraag dan nu een vrijblijvend vergelijk aan bij de beste factoringmaatschappijen van Nederland. Ons advies is om altijd te vergelijken! De voorwaarden en het tarieven kunnen per maatschappij sterk uiteen lopen. Via Factoring Offerte kunt u gratis en geheel vrijblijvend drie offertes aan van geselecteerde factoringmaatschappijen. Vul hiervoor enkel wat bedrijfsgegevens in op ons webformulier en we gaan voor u aan het werk.

Hoe werkt het?

U doet een
offerteaanvraag

U ontvangt een
bevestiging per e-mail

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen

U kiest de beste factoringpartijen
ontvang extra korting

factoring-offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden