Factoring Vergelijken

Wij helpen bedrijven met het vinden van werkkapitaal. Factoring Offerte biedt u een platform waarop u meerdere offertes eenvoudig met elkaar vergelijkt. Bij ons kunt u direct meerdere partijen op het gebied van factoring vergelijken.

> Wij werken met de beste factoring partijen van België.

> Direct meerdere offertes ontvangen en makkelijk vergelijken

> Via ons platform kunt u aanzienlijk besparen.

> Professionele bedrijven die werken met de beste voorwaarden en condities.

De hoogte van de financiering en dan met name de hoeveelheid geld dat u kunt ontvangen is gebaseerd op een analyse van uw zakelijke klanten en is direct gekoppeld aan uw uitstaande facturen. Debiteurenbeheer is vaak ook een belangrijk component van de factoring dienst. Bij American factoring is dit een standaard onderdeel van de dienst, bij traditioneel factoring is dit vaak optioneel. Het derde component is de verzekering tegen kredietrisico’s welke u als ondernemer loopt. Dit onderdeel beperkt uw ondernemersrisico bij wanbetaling of faillissement van uw debiteuren.

Voorfinanciering

Factoring is dus een zakelijke financiering voor bedrijven. Het voorfinancieren van facturen gebeurt afhankelijk van de gekozen factoring variant op verschillende manieren. Er bestaan verschillende ‘smaken’ en daarnaast zijn er ook meerdere variaties op deze smaken waardoor vergelijken tussen de verschillende factoring diensten en tarieven best uitdagend is. Om de juiste keuze voor uw specifieke situatie te maken is het vergelijken van de verschillende opties erg belangrijk. Overzicht is belangrijk om tot een juiste keuze te komen. Wij helpen u door uw aanvraag direct bij de juiste partijen onder te brengen en bieden dit overzicht.

Factuur Opvolging

Debiteurenbeheer is vaak een onderdeel van de factoring dienst. De invulling van het te voeren debiteurenbeheer wordt vaak in goed overleg met u en de factor bepaald. Factoring bedrijven bieden soms de mogelijkheid om van het debiteurenbeheer een gedeelde verantwoordelijkheid te maken. Eerste en tweedelijns contacten kunnen dan eventueel door u uitgevoerd, waarna de factoringmaatschappij de aanmaningen voor haar rekening neemt.

Zeker voor kleinere bedrijven loont het de moeite om het debiteurenbeheer efficiënt en professioneel in te richten bij een factoringmaatschappij welke gespecialiseerd is in dit bedrijfsproces. Net als u hebben factoringmaatschappijen er baat bij om uw facturen op tijd betaald te zien worden. Wanneer binnen het bedrijf de taak van debiteurenbeheer al is georganiseerd zal debiteurenbeheer wellicht minder waardevol zijn. Toch kunt u overwegen om het debiteurenbeheer uit te besteden. Dit kan interessant zijn wanneer u kosten wilt besparen, of wanneer u van plan bent om uit te breiden naar nieuwe (internationale) markten.

Kredietrisico

Als uw veel openstaande facturen hebt, bestaat er altijd een risico dat uw klant zich niet houdt aan haar betaalverplichtingen. Wanneer een klant zijn betalingsverplichting niet nakomt ontstaat er een situatie van wanbetaling. De klant kan ook in surseance van betaling terecht komen waardoor een faillissement al snel op de loer ligt. De kans dat uw klant dan nog de openstaande facturen betaald is bijzonder klein. Dit heeft grote financiële schade tot gevolg en kan een enorme impact hebben op uw bedrijfsvoering. Deze debiteurenrisico’s kunnen worden beperkt met factoring.

Wilt u meerdere vormen van factoring met elkaar vergelijken, vul dan vrijblijvend ons offerte formulier in en ontvang direct offertes om te vergelijken.