FACTORING VOOR KMO’S

Bent u op zoek naar Factoring? KMO Factoring geeft ondernemers direct een gezonde kasstroom doordat uitstaande vorderingen direct omgezet worden in liquide middelen. Hierdoor is het niet nodig om de betaling van uw klanten af te wachten. Bovendien groeit in tegen stelling tot een bankkrediet de faciliteit flexibel mee met uw bedrijf. 

Voor KMO’s en startende ondernemers is het tegenwoordig erg lastig om een lening bij een bank te verkrijgen. Banken stellen hoge eisen en hebben een strenge regelgeving waar een gemiddelde KMO maar moeilijk aan kan voldoen. Daardoor worden alternatieve financieringsvormen zoals factoring steeds populairder bij KMO’s. En dat is natuurlijk niet voor niets. Factoring biedt een heleboel voordelen.

VOORDELEN VAN FACTORING VOOR KMO

KMO’s kunnen veel baat hebben bij het gebruik van factoring om hun cashflow te verbeteren. Het is vooral interessant wanneer er dringend liquiditeitsbehoefte is om het bedrijf te laten groeien of om gelijke tred te houden met de stijgende ordernummers terwijl het werkkapitaal laag is. Enkele van de belangrijkste voordelen van Factoring voor KMO zijn:

stap 1    VERBETERDE CASHFLOW

Factoring bedrijven betalen tot 98 procent van de aan hen verkochte factuurwaarde. Hiermee is de voorfinanciering een van de belangrijkste voordelen van factoring voor het MKB. Wanneer u geconfronteerd wordt met lange betaaltermijnen is het zeker het overwegen waard. Als uw bedrijf niet 30-90 dagen kan wachten op de betalingen van facturen, helpt factoring om de achterstand in de cashflow weg te werken.

 

stap 2    VERMIJDING VAN SCHULDEN

Aangezien factoring technisch gezien geen lening is, zal het niet bijdragen aan de schuldenlast van een bedrijf of het onderpand dat nodig kan zijn om de bankfinanciering veilig te stellen. Het is dan ook prima te combineren als onderdeel van een stapelfinanciering.

stap 3    OUTSOURCING VAN KREDIETRISICO’S

Een factoringmaatschappij die vorderingen koopt zal effectief de collectie en eventueel het incasso proces voor zijn rekening nemen om het geld te ontvangen dat aan hen verschuldigd is. Vaak zullen kredietcontroles op de debiteuren en het overnemen van alle invordering inspanningen onderdeel zijn van de dienst.

 

INFOGRAPHIC
LEES MEER OVER DE 8 VOORDELEN VAN FACTORING

 

IS KMO FACTORING GESCHIKT VOOR MIJ?

KMO’s kunnen zich afvragen of factoring wel de moeite waard is, als de waarde van de facturen licht daalt. Het is echter belangrijk op te merken dat het onmiddellijk ontvangen van contant geld belangrijk is voor bedrijven die behoefte hebben aan liquiditeit en een verbeterd cashflow systeem om te helpen bij de groei van het aantal bestellingen of voor expansiedoeleinden.

 

VERGELIJKEN LOONT!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die. KMO Factoring  voor u als ondernemer te bieden heeft? Vul dan geheel vrijblijvend ons offerte aanvraagformulier in. Bespaar direct op uw factoring aanbieder door via ons platform een aanvraag te doen. Bij ons krijgt u binnen één werkdag drie offertes van de beste factoringmaatschappijen van België.

FACTORING SCENARIO'S

 • STABIELE CASH FLOW

  Groeiende ondernemingen hebben vaak een gemeenschappelijk probleem: een tekort aan liquide middelen om groeidoelstellingen te bewerkstelligen. Echter wanneer er structureel te weinig kasmiddelen zijn wordt deze groei geremd. Enerzijds staat er geld vast omdat klanten de facturen te laat betalen. Anderzijds komen relaties met leveranciers onder druk te staan omdat deze niet op worden betaald. MKB Factoring zet de vorderingen direct om in liquide middelen zodat verplichtingen kunnen worden voldoen en er verder kan worden doorgegroeid. 

 • SEIZOENSSCHOMMELING

  Veel bedrijven ervaren schommelingen in bestellingen en betalingen gedurende het seizoen. Desondanks zal de fabriek door moet blijven draaien, heeft technologie upgrades nodig en moet er in nieuwe voorraden geïnvesteerd worden. Factoring helpt rust en stabiliteit te brengen in deze cyclus door werkkapitaal vrij te maken die constante investeringen in groei mogelijk maken. Met name dit maakt factoring het ideale instrument om seizoensgebonden invloeden die grote impact hebben op de bedrijfsvoering en cash flow op te vangen. 

 • EXPORT FACTORING

  Factoring kan ook de export ondersteunen. Wanneer u voornemens bent om als bedrijf uw vleugels internationaal uit te gaan slaan, maar niet de risico’s die gepaard gaan met buitenlandse expansie wilt managen kan KMO factoring ondersteunen. Ondernemers hebben niet altijd de mogelijkheden om hun betalingen op te volgen en een gebrek aan liquide middelen vormt een belangrijke belemmering voor succesvolle export. Hier kunnen de voordelen van factoring het vertrouwen aanzwengelen om kansen in nieuwe markten aan te grijpen.

 • FUSIES EN OVERNAMES

  Een bedrijfsovername financieren kan gebeuren met verschillende vormen van financiering. Vroeger was de bank het enige loket. Vandaag de dag is meer gelaagde aanpak de gekozen methode (stapelfinanciering). Omdat er vaak veel geld gepaard gaat met een overname of fusie, geven veel financiers de voorkeur om de gepaard gaande risico’s te verdelen. Zowel voor, tijdens als na de transactiefase van een overname kan factoring worden ingezet om een bedrijfsovername te financieren

 • GROEI VERSNELLING

  Bij de groei van een onderneming kan KMO factoring  een significant effect hebben, doordat er invulling wordt gegeven aan de liquiditeitsbehoefte die essentieel is voor groei. Factoring voor KMO’s kan overigens ook een prima instrument zijn om de dagelijkse operatie van een bedrijf te financieren. Het geeft een KMO’s de nodige financiële flexibiliteit die onbeperkt kan groeien met uw bedrijf.  Die groei maakt KMO Factoring een zeer geschikt instrument om in te zetten.

 • CREDIT MANAGEMENT

  Een veel gehoorde reden waarom KMO’s factoring verkiezen is omdat het bepaalde taken wil uitbesteden. Het bedrijf onderkent het belang van goed credit management, maar heeft (nog) niet de schaalgrootte om een eigen debiteurenbeheer en credit risk afdeling in te richten. Het factoringbedrijf voert deze taken op een professionele manier voor hen uit en zorgt voor continuïteit. Hierdoor kan de ondernemer zich richten op haar kerntaken: het succesvol uitbouwen van het bedrijf. 

Hoe werkt het?

U doet een
offerteaanvraag

U ontvangt een
bevestiging per e-mail

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen

U kiest de beste factoringpartijen
ontvang extra korting

factoring-offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden