ZAKELIJKE LENING VOOR ONDERNEMERS

Financiering is en blijft lastig voor ondernemers. Het krijgen van een zakelijke lening is bij banken het grootste probleem voor ondernemers. Banken moeten zich weerbaarder gaan opstellen en hanteren zeer strenge condities en regelgevingen. Ze zijn niet erg bereid of niet flexibel om bedrijven een lening aan te bieden.

Uit onderzoek blijkt dat het veel ondernemers moeite hebben met het verkrijgen van een zakelijke lening. Voor hen blijft de geldkraan over het algemeen vaak dicht. Terwijl 24% van de ondernemers aangeeft toch wel behoefte te hebben aan een externe- of voorfinanciering. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieve financieringsvormen die de financieringsbehoefte kunnen invullen zoals factoring. Factoring is een populaire en snel groeiende vorm van zakelijk lenen waarbij de factuur het onderliggende onderpand van de lening is.

Traditionele vs. alternatieve lening

Bij externe financiering komen de traditionele financieringsvormen zoals bankleningen en leasing nog altijd veel voor. Echter steeds meer ondernemingen doen een beroep op een alternatieve (non-bancaire) vorm van financiering. Voorbeelden hiervan zijn crowdfunding, peer-to-peer lending en factoring. De grootste voordelen van alternatieve vormen zijn de vaak lagere drempelwaarde om te voldoen aan de eisen van de financierder en de snelheid van handelen bij het aanvragen van de financiering

De voordelen van factoring

Wanneer u kiest voor factoring als de zakelijke lening voor ondernemers, kiest u voor de volgende voordelen:

>  Geld is zeer snel beschikbaar: binnen 24 uur na facturatie heeft u al beschikking over het geld of u krijgt op basis van uw debiteurenportefeuille een faciliteit beschikbaar.

>  Hogere financiering dan bancair mogelijk, zonder beperkend plafond.

>. Financiering door middel van factoring is flexibel en volgt eventuele omzet fluctuaties (handig wanneer u seizoen afhankelijke omzet heeft).

>  U heeft meer liquiditeit tot uw beschikking voor het realiseren van bijvoorbeeld groei of extra inkoopkorting.

>  De kosten van factoring zijn vaak lager dan een bancair krediet.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van factoring als zakelijke lening voor ondernemers in uw specifieke situatie? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan. Op basis van het door u opgegeven bedrijfsprofiel, zorgen wij ervoor dat u binnen één werkdag meerdere offertes ontvangt. Hoogstaande offertes van door ons gekwalificeerde factoringbedrijven tegen de beste voorwaarden. Kijk, vergelijk en bespaar!

Hoe werkt het?

U doet een
offerteaanvraag

U ontvangt een
bevestiging per e-mail

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen

U kiest de beste factoringpartijen
ontvang extra korting

factoring-offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden